Pilgrimsvandring 2012

By Tarja, August 23rd, 2009,in | 6 Comments »

Datum för Ă„rets vandring 2012 Ă€r  02/07/2012 – 14/07/2012

I alla tider har mÀnniskor sökt utmaningar, upplevelser och svar pÄ existentiella frÄgor genom att ge sig ivÀg pÄ en annorlunda resa.
Att vara pilgrim Àr nÄgot vÀldigt exklusivt och bejakande.
Dessa tio dar av ditt liv kommer att ge dig mÄnga fina upplevelser, dina tankar fÄr tid att reflektera över hÀndelser som du varit med om. Problem som kanske varit svÄrlösta kommer att bringa nya möjligheter till lösningar. Du fÄr vara med dig sjÀlv. Ge dig tid till reflexion och eftertanke. Det blir bÄde en mental och fysisk rengöring.
Som pilgrim kommer du erfara en del vedermödor lÀngs med vÀgen, lÄt dem komma till dig och efter dagens vandring  kommer du att kÀnna dig tillfreds med dig sjÀlv, att du Ànnu har klarat en dag.

Följande ingÄr i priset:
11 Övernattningar

11 Middagar

TĂ„gresor Madrid Tur/Retur

Pilgrimspass

Guidning

Du fÄr rÀkna med 15 dagar totalt med resorna till och frÄn Madrid. Detta innebÀr att gruppen samlas i Madrid och vi tar tÄget gemensamt. Vi Àr framme i startbyn pÄ kvÀllen. Vi övernattar i pilgrimshÀrbÀrget och nÀsta dags morgon börjar vandringen.

Vi gÄr de sista 200 km pÄ SilvervÀgen. Vandringen tar dig genom ekskogar, romerska vÀgar, kostigar, ljunghedar, betesmarker och vinodlingar.

Vi kommer att gĂ„ i genomsnitt 20 km per dag, men tvĂ„ av strĂ€ckorna Ă€r ca 34 – 35 km. Dessa Ă€r de lĂ€ngsta dagsrutterna och de kommer i mitten av vĂ„r vandring vilket innebĂ€r att vi har fĂ„tt en viss vana att gĂ„. Övernattningarna sker i enkla hĂ€rbĂ€rgen, hostal/hotel och ett munkkloster.

Vi startar tidigt pĂ„ morgonen och kommer ofta fram till vĂ„rt övernattningsstĂ€lle mellan kl 13 och 17. DĂ€refter installerar vi oss pĂ„ hĂ€rbĂ€rget, tvĂ€ttar vĂ„ra klĂ€der, vilar eller har fri tid. PĂ„ kvĂ€llen samlas vi för att Ă€ta en gemensam middag, vilket ingĂ„r i priset.Klimatet i norra Spanien skiljer sig avsevĂ€rt frĂ„n södra Spanien. Även omvigĂ„r denna rutt i mitten av Juli Ă€r det Ă€ndĂ„ ett behagligt klimat att vandra i.En bit av vĂ€gen3

Gör gÀrna en intresseanmÀlan.

NYHETSBREV JAN 2012

Tack för ditt intresse för pilgrimsvandring lÀngs SilvervÀgen.
Att vara pilgrim Àr nÄgot vÀldigt exklusivt och bejakande.
Pilgrimsvandring Àr sÄ mycket mer Àn bara en vandring. Du trÀffar mÀnniskor frÄn olika lÀnder. Möten med okÀnda som mynnar ut i en vÀnskap livet ut Àr helt möjligt pÄ denna universella stig.
Pilgrimtarjas vandring innefattar 13 dagar varav 10 Àr vandringsdagar.
Vi kommer att vandra i lÀtt till medelsvÄr terrÀng. Mestadels Àr det stigar men vi kommer ocksÄ att vandra en del pÄ mindre landsvÀgar. Ourense Àr en av provinsstÀderna i Galicien dÀr vi övernattar och dÄ passerar vi nÄgra trafikerade gator. Ett par av strÀckorna Àr upp mot 30 km lÄnga.
Du kommer att ha mycket tid till reflektion och eftertanke.
Du skall kunna klara av att gÄ ca 3,5-4 km i timmen med en ryggsÀck som vÀger mellan 7 kg till 10 kg. Vandringen Àr inget maratonlopp utan en lugn och fin vandring dÀr du kan njuta av storslagen natur. TrÀffa bybor som hejar och lyckönskar till en fin vandring. Kanske vill de att du skall krama Santiago en extra gÄng frÄn dem. Du kommer att Àta annorlunda mat, ofta rÄvaror frÄn orten.
Vi kommer besöka ett munkkloster och vara med under deras aftonmÀssa
(frivilligt) och lyssna pÄ gregoriansÄng. Sedan stannar vi för övernattning pÄ deras enkla hÀrbÀrge.
Pilgrimtarja ordnar ett pilgrimspass som du stÀmplar i varje by och nÀr vi kommer fram till Santiago de Compostela vÀntar ett diplom pÄ dig dÀr.
Övernattningarna kommer att ske pĂ„ enkla hĂ€rbĂ€rgen i sovsalar och nĂ„gra kommer att ske pĂ„ hostal som Ă€r enklare hotell med hygglig standard.
Elva middagar och lika mÄnga övernattningar ingÄr i priset. Vi Àter en gemensam middag.
Lunch och frukost betalar var och en men vi gÄr gemensamt till den nÀrmaste baren pÄ morgonen. Men man kan ocksÄ göra sin egen frukost pÄ hÀrbÀrget. Lunchen tar vi nÄgonstans lÀngs vÀgen.
Du skall vara beredd pÄ att saker och ting kan hÀnda och det kan krÀvas lite flexibilitet för att gruppen skall kunna fungera utan större intermezzon.

PreliminĂ€rt datum för vandringen blir 02/07/2012 – 14/07/2012. Det innebĂ€r att vi avgĂ„r med tĂ„g frĂ„n Madrid mĂ„ndagen den 2:a juli  klockan 14.30 och Ă€r framme ca 19.00.
Tillbakaresan sker i sovvagn 1 klass 2 bÀddar per kupé. TÄget avgÄr kl 22.30  den 13:e juli och Àr framme i Madrid 08.02 följande morgon 14/7.
Hela  vandringen kostar 1100.00 Euro. Högst 7- 8 personer kan delta i vandringen.
AnmĂ€lningsavgift 100,00 euro sĂ„ fort som du bestĂ€mt dig för att sĂ€kra plats. Återbetalas  om avbokning sker före den 1 maj. (Avdag görs för bankavgift).

För bokning av tÄgbiljetter görs en delbetalning 300,00 euro före 1 maj.
Resterande 700 euro 1 juli. Ta kontakt med mig sÄ fort du bestÀmt dig sÄ att jag kan hÄlla platsen tills du betalat anmÀlningsavgiften.

MÄ sÄ gott och
kanske vi ses pÄ pilgrimsvandring.

Pilgrimtarja

www.pilgrimtarja.com
Email:info@pilgrimtarja.com
Tarja Lyrefelt
Mob: 0034 666 712 525

6 Responses to “Pilgrimsvandring 2012”

 1. HĂ„kan Erngren says:

  Hej
  Jag skall gÄ min första vandring 15 maj till 15 juni , skall gÄ till santiago de compostella
  Ser otroligt mycket framemot detta och har börjat trÀna ( gÄr 20 km turer med packning)
  Har tusen frÄgor men undrar vad du upplever som mest positivt med vandringen

 2. Tarja says:

  Hej HĂąkan
  HÀrligt att du ser framemot vandringen. Jag förmodar att du gùr Caminon eller JakobsvÀgen som den ocksù kallas. Den börjar i Sant Pied de Port i Frankrike.
  I Spanienen brukar man starta frùn Roncevalles. Som du sÀkert har lÀst guidar jag pù SilvervÀgen som Àr mycket lugnare och inte sù frekventerad av folk. Det finns mer plats för reflexion och meditation För mig Àr det alla mÀnniskor jag möter lÀngs vÀgen som ger Ún kÀnsla av samhörighet att vi alla Àr en
  del i detta stora universum. Jag slàr följde med nùgon en bit pù strÀckan och vùra vÀgar skiljs men kanske vi ses pù slutmùlet igen och kan berÀtta om vàra upplevelser.
  Ocksù det att kunna vara helt ensam i en okÀnd trakt och klara av det. Jag skall ocksù poÀngtera att vandringen Àr individuell. Du kommer att ha dina upplevelser efter din person och det kanske inte alls stÀmmer med mina. Jag önskar dig lycka till och ge en kram till Santiago frùn mig nÀr du kommer fram.
  pilgrimtarja

 3. Tarja says:

  Hej Susanne och Monika
  TyvÀrr Àr det fullbokat pù SilvervÀgen i ùr och jag kommer inte att göra fler pù den vÀgen i ùr.
  DÀremot har jag en fundering att gù en annan vÀg som jag egentligen ville göra ensam för att
  sedan kunna guida den. Det Àr ca 200km pà Norra leden kallas ocksù för kustleden. I sà fall kommer jag att gù den i augusti mùnad.
  Med vÀnliga hÀlsningar
  pilgrimtarja

 4. Tarja says:

  Hej
  Kul att ni vill vandra. Det år verkligen hÀrligt att vara ute och bara ha ryggsÀcken som Àgodel.
  Jag har Ànnu inte riktigt beslutat om jag skall göra en vandring i augusti. Den hade jag tÀnkt mig att
  göra ensam eftersom jag inte kÀnner till den. Dù blir det lite andra förberedelser och ocksù andra förutsÀttningar
  inför en sùdan vandring. Det blir mycket improvisation och man mùste vara beredd pù att allt inte gùr som man tÀnkt sig.
  Är ni beredda att ta en sñdan utmaning?
  med vÀnliga hÀlsningar
  pilgrimtarja

 5. Stina Janiak says:

  Hej Tarja!!
  Kustleden Àr det norr ifrÄn pÄ Spanska sidan. Var Àr start o mÄl?
  Jag o min man vill gÀrna gÄ med. Vi kan frÄn 20/7-20/8.
  Stör oss inte om det Àr enkelt roligare sÄ.
  Hör av dig sÄ fÄr vi se.
  Stina Janiak Tele.044-48743

 6. Gun Lagerstam says:

  Hej!
  Jag Àr intresserad av vandring under 2012. Var blir i sÄ fall start och mÄl, och vilka datum blir aktuella? Finns valmöjlighet av vandringens lÀnd?
  Ser fram emot positivt svar.
  Med vÀnlig hÀlsning
  Gun Lagerstam
  0708 541723

Leave a Reply

?>